Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010





ΑΠΟΚ Βελούχι - Ραπτόπουλο 7 – 1
13 Φεβ 2010,


Δια περιπάτου «επικύρωσε» το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου
Σε λευκό φόντο το δεύτερο μέρος από την πυκνή χιονόπτωση

Ξεκουράζοντας ορισμένους ποδοσφαιριστές το Βελούχι προκρίθηκε εύκολα στον τελικό κυπέλλου Ευρυτανίας επικρατώντας του Ραπτοπούλου με 7 – 1.
Ο ημιτελικός αγώνας έγινε την περασμένη Κυριακή στις 2.30 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Κανείς φίλαθλος δεν παρακολούθησε την αναμέτρηση, η οποία έγινε κάτω από βροχόπτωση στο πρώτο μέρος και πυκνή χιονόπτωση στην επανάληψη. Μάλιστα από το 55΄ και μετά ο αγωνιστικός χώρος είχε καλυφθεί ολόκληρος από χιόνι.
Ο ΑΠΟΚ χωρίς να πιάσει ιδιαίτερη απόδοση ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ραπτόπουλου. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο, όπου και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο τελικό αποτέλεσμα. Στο α΄ μέρος συνάντησε κάποιες δυσκολίες από την μαχητική ομάδα της Δόξας. Αγωνίστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν αποτελούν βασικές επιλογές για τους αγώνες πρωταθλήματος. Ξεκουράστηκαν και δεν αγωνίστηκαν οι: Κρασιάς, Συγκελόπουλος και Ντουφεκιάς. Το Βελούχι στον τελικό θα διεκδικήσει το 16ο τρόπαιο της ιστορίας του.
Το Ραπτόπουλο του Βασίλη Παπαδήμου ολοκλήρωσε την πολύ καλή πορεία του στο κύπελλο Ευρυτανίας. Απέκλεισε δυο αντιπάλους, φτάνοντας στην ημιτελική φάση. Είχε αρκετά καλή απόδοση τα πρώτα 45 λεπτά, ενώ μείωσε και μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 40΄ με τον ταλαντούχο νεαρό Βασίλη Νταβαρίνο (Πρώτος σκόρερ του κυπέλλου με 3 τέρματα). Στη συνέχεια ξέμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της αναμέτρησης.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι του Καρπενησίου προηγήθηκαν με 3 – 1.
Στο 9΄ ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά ο Τσιλιμέκης πλάσαρε εξ επαφής στον Ρεσίτη, που απέκρουσε. Στο 20΄ εκτέλεση φάουλ του Γεωργακόπουλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ραπτοπούλου.
Στο 23΄ ο Γεωργακόπουλος έκανε ατομική ενέργεια σούταρε μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία της Δόξας για το 1 – 0. Στο 24΄ ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Παπαδόπουλος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι στο κέντρο του τέρματος και πέτυχε το 2 – 0. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων σταμάτησαν, αφού ο παίκτης του ΑΠΟΚ φώναξε «Άς΄την», με τον ρέφερι Δροσίνη να μην καταλογίζει το έμμεσο φάουλ.
Στο 28΄ Γεωργακόπουλος και Μπαστάνης Μ. λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια και επικράτησε ένταση. Στο 40΄ ο Μόκκας έκανε όμορφη κάθετη μπαλιά στον ταχύτατο Νταβαρίνο, ο οποίος σε θέση τετ α τετ με τον Ευαγγελόπουλο τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια από το ύψος του πέναλτι και μείωσε σε 2 – 1.
Στο 45΄ ο Γεωργακόπουλος έβγαλε τον ΑΠΟΚ στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Μπακαλίδη, που μέσα από την περιοχή και δεξιά απέφυγε τον Ρεσίτη και με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το 3 – 1.
Στο δεύτερο μέρος, άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι και μετά από το πρώτο 10λεπτο ο αγωνιστικός χώρος «άσπρισε». Το Βελούχι ήταν «καταιγιστικό» και επικράτησε με 7 – 1.
Στο 51΄ σουτ του Σκαρλάτου μέσα από την περιοχή και δεξιά μάζεψε εύκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 57΄ ο Τσιλιμέκης σέντραρε από αριστερά και ο ξεχασμένος Μπακαλίδης στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με προβολή πέτυχε το 4 – 1.
Στο 59΄ ο Γεωργακόπουλος έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με καλοζυγισμένο πλασέ στην αριστερή γωνία του Ραπτοπούλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5 – 1. Στο 61΄ μακρινό χαμηλό σουτ του Γεωργακόπουλου εκτός περιοχής έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
Στο 71΄ ο Σκαρλάτος πάσαρε στον Ρουμελιώτη, που από καλή θέση ανενόχλητος με χαμηλό μονοκόμματο σουτ στην αριστερή γωνία της Δόξας πραγματοποίησε το 6 – 1. Στο 73΄ ο Μπακαλίδης έδωσε στον Μπόνια, που έκανε τις προσποιήσεις και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη διαμόρφωσε το τελικό 7 – 1.
Στο 82΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαστάνη Θ. από αριστερά μπλόκαρε ο Ρεσίτης Δ. (Αδερφός του γκολκίπερ του Ραπτοπούλου). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ρέφερι σφύριξε το τέλος του ημιτελικού.
Από τον ΑΠΟΚ διακρίθηκαν οι: Γεωργακόπουλος, Μπακαλίδης, Τσιλιμέκης και Κουτσουπιάς.
Από το Ραπτόπουλο πάλεψαν οι: Νταβαρίνος και Μπαστάνης Θ.
Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Δροσίνης, με βοηθούς τον Παναγιώτη Πλατή και τον Ηλία Γαλάνη.

Συνθέσεις

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης) : Ευαγγελόπουλος(59΄ Ρεσίτης Δ.), Τσιλιμέκης, Παπαδόπουλος(46΄ Ξαγάρας), Γενιτσαρόπουλος(59΄ Μπόνιας), Πασσάς, Κουτσουπιάς Κ., Ζαραβέλης, Ρουμελιώτης, Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Σκαρλάτος

Ραπτόπουλο (Βασίλης Παπαδήμος) : Ρεσίτης Ν., Καραβίδας Α., Τσιάμης, Τσιαμάκης, Μπισμπίκης, Παπαδήμος Λ., Νταβαρίνος(53΄ Παπαδημητρίου), Ντζίμας Θ., Μόκκας, Μπαστάνης Θ., Μπαστάνης Μ.(59΄ Ντζίμας Γ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου