Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΥΡΩ!!!!!! ΡΕ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ 400.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ???? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΩΣΑΤΕ?? ΣΕ 36 ΧΡΟΝΟ !


Υπόθεση οικονομικής απάτης στη Μητρόπολη Ευρυτανίας
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του φερόμενου ως δράστη
Η Εισαγγελία Ευρυτανίας, είχε ολοκληρώσει την έρευνα εδώ και δυόμιση χρόνια και είχε παραπέμψει την υπόθεση στον ανακριτή. Η ανάκριση ολοκληρώθηκε με την σύλληψη και προφυλάκιση του φερόμενου ως δράστη, 36χρονου νεαρού από το Μεσολόγγι. Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του νομού Ευρυτανίας από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση απάτης, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα "Ευρυτανικά Νέα"· με θύμα τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο και φερόμενο ως δράστη έναν 36χρονο από το Μεσολόγγι, ο οποίος διαμένει με την οικογένειά του στην Αθήνα. Η υπόθεση που φέρεται ως οικονομική απάτη εις βάρος του Μητροπολίτη -ο οποίος κατέθεσε μήνυση μαζί με άλλους τρεις ιερείς εναντίον του 36χρονου, είναι ιδιαίτερα μεγάλης οικονομικής αξίας και αγγίζει το ποσό των 400.000 ευρώ- ερευνάται από την Ασφάλεια Καρπενησίου από το 2005. Ακολούθως η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας και από τα τέλη του 2007, μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Ευρυτανίας. Τα γεγονότα έκτοτε είναι γνωστά.
Η ανάκριση κράτησε περίπου δύο χρόνια, ώστε να στοιχειοθετηθεί επαρκής κατηγορία και στις 8 Ιουνίου 2009, εκδόθηκε ένταλμα εις βάρος του 36χρονου. Αρχές Αυγούστου 2009, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμένοντας να οριστεί δικάσιμος για να οδηγηθεί στο δικαστήριο και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Το νέο στην υπόθεση είναι ότι ο 36χρονος, είχε υποβάλει μέσω του δικηγόρου του αίτηση αποφυλάκισης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα και απορρίφθηκε.
Να θυμίσουμε ότι, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου φέρεται ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης του νεαρού, ο οποίος με πρόσχημα την οικονομική του καταστροφή και χρησιμοποιώντας την οικογενειακή του κατάσταση -είναι διαζευγμένος και έχει δύο ανήλικα μικρά παιδιά-, ζητούσε από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου να τον ενισχύσει οικονομικά. Μάλιστα χρησιμοποίησε, όπως λέγεται, και έμμεσο εκβιασμό ότι "αν δεν με βοηθήσεις, θα αυτοκτονήσω και θα με έχεις κρίμα στο λαιμό σου". Ο κ. Νικόλαος αρχικά επείσθη από τον 36χρονο, ο οποίος "κατείχε την τέχνη της πειθούς" όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση και συχνά του κατέθετε χρηματικά ποσά, τα οποία εν τέλει αγγίζουν τις 400.000 ευρώ. Ένα υπέρογκο ποσό. Η υπόθεση βέβαια έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η δίκη αναμένεται με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον και ίσως δοθεί απάντηση στο ερώτημα, γιατί ο Μητροπολίτης Καρπενησίου έδωσε τόσα πολλά λεφτά στον άγνωστο 36χρονο.

Πηγή: Ευρυτανικά Νέα http://www.evrytanika.com/article.php?id=1388

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου